КУЛТУРНА УРБАНА МЕМОРИЈА

VENDET E KUJTESËS

„VASIL ANTEVSKI-DREN“/AKADEMIA E TREGTISË
AKUADUKTI
ARASTA XHAMI
ARENA KOMBËTARE „TOSHE PROESKI“
BEZISTEN
BIBLIOTEKA KOMBËTARE DHE UNIVERSITARE „ST. KLEMENTI I OHRIT“
BIBLIOTEKA SHOKU/ KINOTEKA E MAQEDONISË
BITPAZARI
BIBLIOTEKA E QYTETIT „BRAQA MILADINOVCI“
BURMALI XHAMIA
DEBAR MËHALLA
HAMAM „BANJA E VJETËR E RE“
HAMAMI I DAUT PASHËS
QENDRES SHËNDETËSORE TË ISHP – NË SHKUP – POLIKLINIKA „IDADIJA“
KAFENEJA „KERMES“
KAFENEJA „METROPOL“
KAPAN HANI
KËRNJEVA
KINEMAJA „KARPOSH“
KINEMASË „KULTURA“ DHE „BAMBI“
KINEMASË „VARDAR 1“ DHE „VARDAR 2“
KISELA VODA
KONAKU I VILAJETIT
KOPSHTI ZOOLOGJIK
KRYQI I MIJËVJEÇARIT
KULLA E SAHATIT
KURSHUMLI HANI
LAGJA E HEBRENJVE
LAGJA VODNO
MAXHIR MËHALLA
MËHALLA E KARADAG
MUZEU I HOLOKAUSTIT
MUZEU I LUFTËS MAQEDONASE PËR SHTETËSI DHE PAVARËSI
MUZEU I QYTETIT TË SHKUPIT
MUZEU I SHKENCAVE NATYRORE I MAQEDONISË
PAJKO MËHELLA
PARKU I QUTET
POLIKLINIKËE „BUKURESHT“
„PORTA BUNJAKOVEC“
„PORTA VLAE“
QENDRA EKSPOZUESE „MATKA“
RESTORANTI „OREOV LAD“
RESTORANTI „PARK“
SALLA E KINEMASË „FROSINA“
SHESHI „MAQEDONIA“
SHËTITORJA
SHKOLLA E ZEJTARISË „ISLAHANE“
SHKREPI E KOMUNËS KARPOSH
SHTËPIA E OFICERËVE
SPITALI USHTARAK (sot SPITALI I PËRGJITHSHËM I QYTETIT „8 SHTATORI“)
TEATRI I DRAMËS
TEATRI PËR FEMIJË DHETË RINJ
TEQEJA RUFAI
TREGU I GJELBËR
URA E GURIT
URA E HEKURT
XHAMIA E ISA BEUT
XHAMIA E ISHAK BEUT (ALAXHA)
XHAMIA E JAHJA PASHËS
XHAMIA E MURAT PASHËS
XHAMIA E MUSTAFA PASHËS
SKULPTURA „SIMFONIA E PAQES“
KALAJA E SHKUPIT
NDËRTESA E PARLAMENTIT
MONUMENTI „LUFTËTARI MBI KALË“
MONUMENTI I JURI GAGARINIT, NË LAGJEN KAPISHTEC
MONUMENTI I ALEKSANDËR PUSHKINIT
SHTËPISË PERKUJTIMORE E NËNË TEREZËS
PLLAKË PËRKUJTIMORE E NËNË TEREZËS
SALLA SPORTIVE „RABOTNIÇKI“
QENDRA SPORTIVE „BORIS TRAJKOVSKI“
STACIONI HEKURUDHOR I VJETËR
ÇARSHIA E VJETËR I SHKUPIT
POSTA E VJETËER TURKE
SULI HANI
XHAMIA E SULLTAN MURATIT
TEQEJA/TYRBE E VEFA BABËS
TOPAANA
QENDRA TREGTARE „CITY MALL“
TURBEJA E MBRETIT K’ZI
TURBJA E GAZI BABËS
TYRBJA E ISHAK BEU
TEATRI TURK
XHAMIA TUTUNSUZ
RUGA „MAKEDONIJA“
SHKOLLA E MËSSUESVA (IDADIJA)
KULLA FEUDALE ose KULLA E BEUT
KONAQET HAFZI PASHËS
HANRIEVO/LAGJA GJORÇE PETROV
HOTEL BRISTOL
KISHA „SHEN PANTELEIMON“, NEREZI
LAGJA ÇAIR
ÇIFTE HAMAMI
XHAMIA „DYKANXHIK“
XHAMIA „HAXHI BALLABAN“
XHAMIA „HUDAVERDI“
XHAMIA E QEBIR MEHMED ÇELEBIT
XHAMIA E JIGIT PASHAIT
SHKAPERDA (sot AMBASADA ITALIANE)

Културна урбана меморија ‒ мапирање на местата на сеќавање (КУМ)

Проект на Институтот за национална историја ‒ Скопје

Финансирано од Министерството за култура на Република Северна Македонија